



2024
2022
2022

Palkovická 2146
738 01 Frýdek–Místek

mobil: 777 915 045

2015
Inovativní nanotechnologie ochrany potravin TiO 2
Naše chladicí a mrazicí zařízení Vám nabízejí jedinečnou inovaci ve výrobě chladicích systémů a to nanotechnologii s použitím TiO2.
Ukládání různých druhů potravin do stejného úložného prostoru způsobuje, že potraviny na sebe přebírají pachy a příchutě. V důsledku toho potraviny ztrácejí své jedinečné aroma a chutě, mohou přebírat také nežádoucí toxické látky rychle se kazících potravin.
Proto Vám nabízíme možnost tomu předejít novou nanotechnologií – TiO2 – fotokatalýzou nanočástic vlastnosti titanu. Tento systém je antibakteriální, nepodléhá opotřebení, běží po neomezenou dobu, chrání uložené chlazené potraviny. Zároveň je šetrné k životnímu prostředí.
Mezi hlavní výhody inovativní nanotechnologie s použitím TiO2 patří:
1. Zpomalení procesu stárnutí čerstvých produktů, tlumí růst baktérií
Tzn.: prodloužení doby plné svěžesti skladovaného produktu
Zachování přirozených vlastností chuti a aroma produktu, není třeba oddělovat produkty od sebe, nedochází k přenosu aroma a chutí, minimalizace ztrát
2. Potraviny různého druhu skladované v jedné chladicí komoře nepřebírají nežádoucí aroma a zápachy od sebe navzájem.
3. Nedochází k žádné tvorbě toxických látek, prevence nákazy ostatních produktů.
Jeho fotokatalytické vlastnosti ho předurčují jako materiál schopný čistit vzduch od zápachu a škodlivin, jako jsou těkavé organické látky a oxidů dusíku.